CV met referenties

CV met referenties

Een CV met referenties is een manier om op te vallen. Afhankelijk van de functie waarnaar u solliciteert, kunt u meerdere referenties vermelden. Deze staan onderaan je CV. Zorg ervoor dat je ten minste drie referenties vermeldt. Wanneer je referenties op je CV vermeldt, vergeet dan niet dat elke referent het over andere vaardigheden zal hebben. Zodra u uw persoonlijke referenties hebt opgesomd, neemt u contact op met deze mensen om te zien of zij u een goede referentie kunnen geven.

Wanneer je referenties op je CV vermeldt, vergeet dan niet dat elke referent het over andere vaardigheden zal hebben.

Reclame

CV lay-out

Wanneer u een referentie schrijft, is het belangrijk dat u de voor- en achternaam van de persoon vermeldt. Ook de formele functietitel moet worden vermeld. Als de functietitel lang is, kunt u hem inkorten met de professionele afkorting. Bijvoorbeeld, Vice President of Operations kan worden afgekort tot VP of Operations. De beschrijving moet kort en duidelijk zijn en de contactgegevens van de werkgever bevatten. Het adres moet de vestigingsplaats van de werkgever zijn, niet een postbus.

Naast de naam en het bedrijf moet ook de referentie apart worden vermeld. Voor meer details moet de contactinformatie van de persoon een e-mailadres en telefoonnummer omvatten. De referentie mag geen persoonlijk of privé-e-mailadres hebben en u mag hun persoonlijke gegevens niet in uw cv vermelden. U moet er ook voor zorgen dat u geen referenties vermeldt die niet op verzoek beschikbaar zijn.

Neem contact op met uw referenties

Wanneer u referenties schrijft, moet u met elk van deze mensen een goede relatie hebben. Zij moeten bekend zijn met het werk en de unieke kwaliteiten van de sollicitant. U moet deze personen persoonlijk contacteren en om hun toestemming vragen. Daarnaast moet u hun een kopie van het CV geven en hun vertellen hoe zij u het beste kunnen vertegenwoordigen. Op die manier is de kans groter dat zij zich de gegevens herinneren van de persoon die zij doorverwijzen en dat zij u zullen helpen als u hen om een referentie vraagt.

Reclame

Gerelateerd Berichten