CV wat moet er in staan?

CV, wat moet er in staan?

De titel van uw CV moet uw naam en contactgegevens zijn. Zorg ervoor dat u uw telefoonnummer en e-mailadres vermeldt, indien van toepassing. Het is niet nodig een volledig adres op te geven, alleen de stad waar u woont. Het is gepaster om uw stad te vermelden dan uw volledige adres. Wat moet er dan op het CV staan?

Het belangrijkste onderdeel van je CV is je persoonlijke profiel. Het geeft een korte samenvatting van wie je bent en wat je zoekt in een nieuwe baan.

Reclame

Persoonlijk profiel

Het belangrijkste onderdeel van je cv is je persoonlijke profiel, ook bekend als je carrièredoel of persoonlijke verklaring. Het is een korte alinea die onder uw naam staat en een korte samenvatting geeft van wie u bent en wat u zoekt in een nieuwe baan.

Lay-out

Je CV moet makkelijk te lezen zijn. Kies een lettertype zonder schreef en houd de lettergrootte klein genoeg om de functiebeschrijving leesbaar te houden. Gebruik opsommingstekens om uw taken, vaardigheden en verwezenlijkingen in elke functie samen te vatten. De meest recente functie moet de meeste ruimte innemen op je CV. Dit zal de werkgever laten zien dat je recente ervaring hebt. Oudere banen kun je weglaten op je CV als ze niet zoveel details vereisen.

Overzicht

Als u solliciteert naar een baan in een specifieke bedrijfstak, moet u een sectie aan uw cv toevoegen waarin u uw opleiding, ervaring en andere relevante kwalificaties vermeldt. De vaardigheden die je hebt, kunnen je helpen de baan te krijgen, dus vermeld ze. U kunt bijvoorbeeld uw talenkennis en gevorderde vaardigheden op het gebied van computersoftware vermelden.

Hobby’s

Hobby’s mogen niet in uw cv worden opgenomen. Tenzij ze direct relevant zijn voor de functie waarnaar u solliciteert, moet u ze niet opnemen. Een band met een voetbalteam bijvoorbeeld kan controversieel zijn, dus denk goed na of dit relevant is of niet. Behalve dat ze de lezer vervreemden, kunnen ze ook bevooroordeeld zijn. Een passie voor voetbal is niet per se een geschikte interesse voor een bedrijf dat e-scooters produceert; in dat geval is een passie voor duurzaamheid nuttiger voor je

Reclame

Gerelateerd Berichten