Job interview vragen die de werkgever kan stellen

Job interview Vragen:

Job interview vragen zijn erg belangrijk. Zij zijn bedoeld om de technische of analytische vaardigheden van een kandidaat te testen of om zijn/haar karakter, waarden en gewoonten te toetsen. Zij moeten de kandidaat aan het woord laten, zijn gedachten laten spreken en hopelijk zijn best mogelijke eigenschappen en kwaliteiten tot uitdrukking brengen.

Voorbeelden:

Waar zie je jezelf over 3-5 jaar?

De beste manier om de vraag te beantwoorden is je te concentreren op wat je hoopt te bereiken in de functie. Beschrijf hoe u deze doelstellingen in de komende jaren denkt te bereiken. Leg uit hoe ze je carrière en je werkprestaties ten goede komen en hoe ze de werkgever ten goede komen. Zolang je antwoord realistisch is, kun je er zeker van zijn dat het een goede indruk zal achterlaten bij de werkgever.

Wat zijn je toekomstige doelen?

Uw langetermijndoelstellingen moeten in overeenstemming zijn met de doelstellingen van het bedrijf. De beste manier om deze vraag te beantwoorden is je te concentreren op je carrièrepad en hoe je dat denkt te bereiken. Zorg ervoor dat u zich concentreert op de huidige functie waarvoor u solliciteert en laat zien dat u bereid bent om extra taken en verantwoordelijkheden op u te nemen, bijvoorbeeld om uw kennis en blootstelling uit te breiden.

Wat zijn je salarisverwachtingen?

Werkgevers willen weten wat uw salarisverwachtingen zijn voor de baan waarvoor u solliciteert en of zij, als werkgevers, in staat zijn daaraan te voldoen op basis van uw ervaring, opleiding en vaardigheden.

Begrijp je de taakomschrijving?

Het belangrijkste punt van de vraag is dat de werkgever wil weten of de kandidaat in staat is de functiebeschrijving te begrijpen, met inbegrip van de taken en eisen die erbij horen. De werkgever vraagt de kandidaat meestal om in drie eenvoudige punten uit te leggen in hoeverre hij in staat is de functie uit te oefenen:

Bent u in staat de taken uit te voeren?

Wat zijn je doelen en hoe ga je die bereiken?

Hoe zal je slagen in deze positie?

Vergeet niet dat functiebeschrijvingen niet alle details van een functie bestrijken. De werkgever wil weten of je geïnteresseerd bent in de functie, dus vraag naar de eisen die je misschien over het hoofd hebt gezien. Door vragen te stellen, toont u ook consideratie en belangstelling voor de functie.