Lijst van zwakke punten sollicitatiegesprek

Lijst van zwakke punten voor een sollicitatiegesprek

Het is belangrijk uw zwakke punten zorgvuldig te kiezen en ze zo mogelijk op een positieve manier te belichten. Een lijst van zwakke punten voor een sollicitatiegesprek moet gericht zijn op een vaardigheid waar je goed in bent. Vaak gaat het niet om vaardigheden, maar om gewoonten. In het ideale geval kies je een zwak punt uit je lijst dat niet cruciaal is voor je sollicitatiegesprek. U kunt ook vermelden hoe u deze zwakte hebt overwonnen, indien relevant.

Een lijst van zwakke punten voor een sollicitatiegesprek moet gericht zijn op een vaardigheid waar je goed in bent. Vaak gaat het niet om vaardigheden, maar om gewoonten.

Reclame

Een ander zwak punt is gestresseerd raken als deadlines niet gehaald worden. Werkgevers waarderen mensen die deadlines belangrijk vinden en ernaar streven projecten op tijd af te ronden. Leg in uw lijst van zwakke punten de nadruk op hoe u in het verleden met een zwak punt bent omgegaan en hoe u het probleem in de toekomst denkt aan te pakken. Als je verlegen bent om over je zwakke punten te praten, zorg er dan voor dat je voorbeelden geeft van je sterke punten. Je moet ook duidelijk maken dat om hulp vragen een kracht is.

Als u bijvoorbeeld een zwak punt hebt in teamwerk, geef dan een voorbeeld van wanneer u een taak aan een andere werknemer moest delegeren. Dit zal het aanwervingsteam tonen dat je het belang van werken in teamverband begrijpt. Het is belangrijk uw sterke punten te benadrukken en uw plannen om uw zwakke punten te verbeteren. Als u niet zeker weet hoe u uw zwakke punten kunt verbeteren, bespreek ze dan met uw werkgever. Maar zorg ervoor dat je niet overdreven arrogant overkomt.

Het is ook een goede strategie om je zwakke punten te gebruiken als een bron van vertrouwen. Als je verlegen bent of weinig zelfvertrouwen hebt, is het beter om je sterke punten met een aanwervende manager te delen dan je zwakke punten te verzwijgen. Bovendien is het beter om uw sterke punten te vermelden en uw zwakke punten te vermijden.

Het is belangrijk om eerlijk te zijn over je zwakke punten als je die ter sprake brengt tijdens een sollicitatiegesprek. Of ze nu te maken hebben met je zwakke punten, het is een positieve eigenschap die laat zien dat je een teamspeler bent. Je zwakte is een kans om je potentieel te tonen. Als je niet zelfverzekerd genoeg bent om het in het gesprek te zeggen, kun je als arrogant worden gezien of worden onderschat. Als u bijvoorbeeld een laag gevoel van eigenwaarde hebt, hebt u misschien niet genoeg zelfvertrouwen om over uw tekortkomingen te praten.

Reclame

Gerelateerd Berichten