Ongevraagde aanvraag

Wat betekent ongevraagde aanvraag?

Als u zich afvraagt wat ongevraagd solliciteren betekent, moet u weten dat het een algemene term is die op de arbeidsmarkt wordt gebruikt om een sollicitatie aan te duiden die u naar een bedrijf stuurt zonder dat zij erom hebben gevraagd. In de meeste gevallen is het de bedoeling een gesprek te krijgen voor een specifieke functie, zoals een crediteur. Een open sollicitatie kan ook meer algemeen zijn, waarbij wordt gezocht naar een vacature op een bepaald gebied. Met andere woorden, u ontvangt geen personeelsadvertentie of andere informatie van de werkgever over de baan waarop u solliciteert. Deze methode kan tijdrovend zijn omdat u het bedrijf moet onderzoeken en u moet voorbereiden op een mogelijke afwijzing.

Een ongevraagde sollicitatie is een sollicitatie die u naar een bedrijf stuurt zonder dat zij erom vragen. Het doel is om een interview te krijgen.

Reclame

Een goede sollicitatie moet uw passie voor het bedrijf uitstralen, en gericht zijn aan de personeelsdienst. Vermijd ten slotte het gebruik van veelgebruikte zinnen of jargon in uw open sollicitatie, zoals “Ik ben al een jaar op zoek naar een baan”. Probeer in plaats daarvan uniek te zijn. Dit vergroot de kans dat de werkgever geïnteresseerd zal zijn in het lezen van uw sollicitatie.

Bedrijven die ongevraagde sollicitaties ontvangen, zullen echter vaak naar deze sollicitanten kijken omdat het bedrijf hun vaardigheden nodig kan hebben.

Voordat u uw open sollicitatie verstuurt, is het belangrijk om wat onderzoek te doen naar het bedrijf en de functie waarnaar u solliciteert. Zorg ervoor dat je onderzoek doet naar de industrie van het bedrijf, klanten, concurrenten, strategie, financiën, waarden en meer. Bekijk indien mogelijk de oude vacatures van het bedrijf om te zien wat voor taken en verantwoordelijkheden je in die functie zou kunnen uitvoeren. Je zou zelfs LinkedIn kunnen checken om een beter idee te krijgen van de bedrijfscultuur en hoe je daar zou kunnen passen.

Reclame

Gerelateerd Berichten