Hoe beschrijf je jezelf in een sollicitatiegesprek

Vandaag de dag kunnen veel van de vragen die tijdens een sollicitatiegesprek worden gesteld, worden teruggebracht tot één vraag: “Wie bent u?” De werkgevers van vandaag zijn heel specifiek geworden over wat ze zoeken in hun sollicitanten, omdat ze zich gerealiseerd hebben dat ze selectiever moeten zijn met wie ze kiezen.

Als je nadenkt over hoe je jezelf moet beschrijven aan een aanwervende manager, zijn er verschillende dingen die je in gedachten moet houden. Zeker zijn van je capaciteiten betekent niet dat je moet opscheppen. Het betekent alleen dat je je capaciteiten erkent en je ervan bewust bent dat ze relevant zijn voor de baan. Als je met een aanwervende manager praat of hem schrijft, is het belangrijk dat je zo eerlijk mogelijk bent. Eerlijkheid is het beste beleid.

Als je niet weet hoe je jezelf moet beschrijven, gebruik dan één zin om je kwalificaties samen te vatten: “Ik ben een goede verkoper.” Dit is een goed voorbeeld van hoe je jezelf kunt beschrijven aan een interviewer.

Het zijn van een teamspeler is ook een kwaliteit die wordt aangetoond tijdens uw interview. Als een teamspeler laat je zien dat je bereid bent om de behoeften van anderen voor je eigen behoeften te laten gaan. Dit kan je helpen om goed overweg te kunnen met de andere leden van je team en kan je helpen om de baan van je dromen te krijgen. Dus, zet deze technieken in als je naar een sollicitatiegesprek gaat.

Veel succes.