Veel voorkomende vragen over sollicitatiegesprekken

Tijdens een sollicitatiegesprek worden veel vragen gesteld. Deze vragen zijn bedoeld om te weten te komen of je over de vaardigheden beschikt die men zoekt, of om iets te ontdekken dat je misschien niet hebt. Het is belangrijk dat je weet wat je kunt verwachten en hoe je deze vragen moet beantwoorden als je je sollicitatiegesprek wilt winnen. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende vragen die mensen tijdens een sollicitatiegesprek gesteld worden. Deze vragen kunnen worden gesteld door veel verschillende soorten werkgevers en moeten worden gebruikt als een gids, zodat je er niet slecht of onvoorbereid uitzien.

Je gaat waarschijnlijk veel vragen krijgen over je vroegere werkervaringen en dit is waarschijnlijk de meest gestelde vragen. Vorige banen kunnen inzicht geven in hoe verantwoordelijk je bent en of je al dan niet het zelfvertrouwen hebt waar anderen naar op zoek zijn. Andere vragen die je kunnen worden gesteld, zijn onder meer wat je in je vorige baan hebt gedaan, wat je het leukst vond aan je vorige baan en eventuele uitdagingen of speciale taken waarmee je te maken hebt gehad. De werkgever wil misschien ook weten wat je in je vorige baan goed hebt gedaan en hoe je problemen hebt aangepakt. Het is belangrijk te onthouden dat deze vragen alleen worden gesteld om te zien of je over de juiste kwaliteiten en kwalificaties beschikt.

Veel mensen hebben het idee dat ze gewoon een gesprek binnen moeten lopen en de werkgever alle vragen moeten laten stellen die ze nodig hebben. Dit is een van de slechtste dingen die je kunt doen, want het toont je gebrek aan bereidheid en gebrek aan respect voor de aanwervende manager. Het is OK om te zeggen dat je bijna alles weet over het bedrijf waar je solliciteert. Maar het zou veel beter zijn als je je ten minste een dag van tevoren voorbereidt en vragen stelt.

Een van de meest gestelde vragen tijdens een sollicitatiegesprek is waar je naar op zoek bent. Er zijn eigenlijk veel verschillende redenen waarom iemand op zoek is naar een baan. Je moet heel eerlijk zijn tegen je werkgever en hem precies vertellen waarom je de baan wilt en wat het bedrijf volgens jou moet doen om beter te worden. Als je het vertelt, wees dan specifiek over wat je hoopt te bereiken en waarom.