Hoe stel je jezelf voor tijdens een sollicitatiegesprek

Je voorbereiden op een sollicitatiegesprek is een belangrijke stap om de baan van je dromen te krijgen. Je moet ervoor zorgen dat je er zo aantrekkelijk mogelijk uitziet. Het is niet alleen belangrijk dat je er aantrekkelijk uitziet, maar ook dat je er logisch, eerlijk en professioneel uitziet. Als je een aantal basistips voor een sollicitatiegesprek volgt, kom je op een gelijk speelveld te staan als het tijd is voor dat belangrijke sollicitatiegesprek. Hier zijn enkele nuttige tips.

Eerste indruk – Leer hoe je een eerste indruk maakt die beklijft. Een goed sollicitatiegesprek begint met een goede eerste indruk. Leer glimlachen, langzaam lopen en non-verbale signalen te gebruiken. Presentatie is belangrijk en een goede houding, oogcontact en een ontspannen lichaamstaal dragen allemaal bij tot een succesvolle eerste indruk.

Zelfintroductie – Maak een intelligente en goed geplande zelfintroductie die de beste resultaten oplevert. Een goede eerste indruk begint met een goede zelfintroductie. Maak oogcontact, glimlach en voer een comfortabel en vriendelijk gesprek.

Zelfgesprek – Heb je wat nodig is om goed bij dit bedrijf te passen? Als dat zo is, aarzel dan niet om dat aan de recruiters te vertellen. Probeer niet met een uitgebreide zelf-introductie te komen. Vertel ze gewoon dat je enthousiast bent over het sollicitatiegesprek en meer wilt weten over de organisatie. Oefen je zelf-introductie en onthoud wat je wilt zeggen.

Non-Words – Een van de belangrijkste hulpmiddelen bij de voorbereiding van een sollicitatiegesprek is de lichaamstaal. Kleed je voor succes en heb een zelfverzekerde houding. Dan heb je de uitstraling en lichaamstaal die nodig is voor succes.

Het oogcontact is ook heel belangrijk als je jezelf probeert voor te stellen aan een potentiële werkgever. Maak een stevig, sterk, maar ontspannen oogcontact en houd dat minstens een paar seconden vast. Een paar keer diep ademhalen kan ook helpen om je lichaamstaal te ontspannen en je meer op je gemak te laten lijken.

Hoe stel je jezelf voor?
Eens je jezelf hebt voorgesteld en je je zelf-debat hebt geoefend, kan je overgaan tot het eigenlijke hoe je jezelf voorstelt-gedeelte van het interviewproces. Je zult dit waarschijnlijk doen tijdens de pre-interview fase waar je gaat zitten en uit te leggen aan de interviewer waarom je zou perfect zijn voor de baan. Leg uit welke vaardigheden je hebt geleerd en wat maakt je zo geweldig voor de positie. Geef hen specifieke voorbeelden van hoe je hebt bijgedragen aan het bedrijf.

Een goed voorbeeld van hoe je jezelf voorstelt is iets als dit: “Ik ben erg enthousiast over deze nieuwe kans. Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor het helpen van mensen. Ik ben gepassioneerd over het helpen van anderen om succesvol te worden. Mijn droom is om een succesvol leider in de gezondheidsindustrie te worden.” Deze uitspraken zijn erg algemeen, maar je wilt je gesprekspartner laten zien dat je jezelf kunt zien als leider van het bedrijf naar succes. Als je dat kunt doen, zal je gesprek een positieve ervaring zijn.