Sollicitatiegesprek opvolgen

Follow-up van sollicitatiegesprekken

De beste follow-up van sollicitatiegesprekken is het sturen van een e-mail. Of je nu een korte of lange e-mail hebt, zorg ervoor dat je dankbaarheid uitdrukt voor de tijd van de interviewer. Vermeld hoe leuk je het gesprek vond en herhaal je interesse in de functie. Uw follow-up e-mail moet eindigen met een hartelijk dank je wel.

Kandidaten die na sollicitatiegesprekken contact opnemen met werkgevers, hebben meer kans op succes omdat werkgevers aandacht zullen besteden aan de feedback die zij tijdens de gesprekken hebben gekregen.

Reclame

De beste follow-up na een sollicitatiegesprek is om het bedrijf te laten weten dat u geïnteresseerd bent in een toekomstige functie bij hen.

Een follow-up e-mail voor een sollicitatiegesprek is een e-mail die een sollicitant onmiddellijk na een sollicitatiegesprek naar een werkgever stuurt. Deze e-mails moeten voor de kandidaten een laatste kans zijn om de aanwervende manager te laten zien waarom zij voor de baan moeten worden geselecteerd. De follow-up e-mail is niet bedoeld als een verkooppraatje, maar eerder een manier voor kandidaten om de inhurende organisatie te bedanken voor hun tijd.

Als je een e-mail stuurt na een sollicitatiegesprek, wees dan altijd professioneel en zelfverzekerd, niet opschepperig en overdreven uitgebreid. Wees dus beleefd en empathisch, maar niet opdringerig. Om beleefd te zijn, stel je jezelf voor en vermeld je iets dat je tijdens het gesprek besproken hebt. Zorg ervoor dat je de positieve aspecten van je gesprek benadrukt. Vergeet ook niet de werkgever te bedanken voor zijn/haar tijd.

Ga echter niet te ver met de inhoud van je e-mail. Een korte en nette follow-up e-mail maakt het veel waarschijnlijker dat de werkgever je sollicitatie in overweging zal nemen.

Kandidaten die een follow-up doen bij werkgevers, hebben meer kans op succes omdat werkgevers aandacht zullen besteden aan de feedback die zij tijdens sollicitatiegesprekken hebben gekregen. Dit kan je kansen vergroten.

Reclame

Gerelateerd Berichten