Sollicitatiegesprek vragen en antwoorden

Voorbereiding op het sollicitatiegesprek

Sollicitatiegesprek vragen en antwoorden, Als je je voorbereidt, kun je het best mogelijke resultaat krijgen. In de volgende voorbeelden van vragen en antwoorden voor je sollicitatiegesprek kun je zien dat het de bedoeling is de werkgever te laten zien dat je je huiswerk hebt gedaan en niet zomaar naar de baan hebt gesolliciteerd zonder er voldoende kennis over te hebben.

Vind mogelijke antwoorden op je vragen door jezelf af te vragen:

Ben ik gemotiveerd?

Als je naar een sollicitatiegesprek gaat, denk er dan aan dat je een motivatie voor de baan moet hebben! De werkgever wil dat je gemotiveerd bent voor je werk. Dit betekent dat je in je sollicitatiegesprek uitgebreid moet ingaan op je motivatie. Enkele belangrijke vragen die je moet stellen zijn: hoe identificeer je de problemen of gebieden waar je het meest gepassioneerd over bent?

Beschik ik over de nodige kwalificaties voor de baan?

Als er iets in de vacaturetekst staat wat je niet kunt, denk er dan over na:

  • Hoe zou ik het doen in deze specifieke positie?
  • Hoe zou ik anders zijn dan een andere werknemer?
  • Wat moet ik verbeteren?
  • Wat zou ik aan mezelf veranderen dat me een betere kandidaat voor de baan zou maken?

Het doel is de werkgever een idee te geven van hoe u bent en met name op welke gebieden u het best zou kunnen uitblinken.

Wat zijn mijn sterke en zwakke punten?

U moet weten wat uw sterke en zwakke punten zijn met betrekking tot de baan waarvoor u solliciteert. Door deze vraag te beantwoorden, zult u in een sterke positie verkeren om met andere kandidaten te concurreren.

Dus hoe vindt u de best mogelijke antwoorden op deze vragen?

Stel jezelf vragen die de uitkomst van je gesprek kunnen beïnvloeden. Daarnaast moet u informatie inwinnen over de vacature en het bedrijf waar u solliciteert. Dit alles zal van pas komen bij de voorbereiding van uw antwoorden op de vragen van de werkgever.