Sollicitatiegesprek, wat moet ik vragen?

Wat moet ik vragen tijdens een sollicitatiegesprek?

Onvoorbereid zijn is een van de belangrijkste redenen waarom mensen niet worden aangenomen. Veel mensen willen weten wat ze tijdens een sollicitatiegesprek aan de gesprekspartner moeten vragen, maar blijven vaak zitten met de vraag: wat moet ik in eenvoudige bewoordingen vragen?

Onthoud dat je maar één kans krijgt om indruk te maken op de werkgever. Daarom is het in uw eigen belang om voorbereid te zijn en klaar te staan met goede vragen.

Reclame

Er zijn drie soorten vragen die je aan de interviewer moet stellen.

De eerste is: Waarom heb je naar deze positie gesolliciteerd?

Deze vraag zal veel over u en uw motivatie om naar de baan te solliciteren onthullen. Deze vraag kan ook andere dingen aan het licht brengen, zoals je zwakke punten, je speciale vaardigheden en hoe goed je in het team zult passen.

De tweede vraag die je de interviewer moet stellen is: Hoe ben je achter de baan gekomen?

Zelfs als je in het verleden voor tientallen banen hebt gesolliciteerd zonder een gesprek te krijgen, betekent dat nog niet dat je niet geschikt bent voor de baan. Soms zal de aanwervende manager je vertellen hoe je je verhoudt tot een bepaalde baan. Als je niet voor die baan hebt gesolliciteerd, vraag hen dan naar de baan waarin je geïnteresseerd bent. Zelfs als ze zeggen dat je perfect bent voor de baan, kan het zijn dat je betere kwalificaties hebt voor de functie dan de persoon die werd geïnterviewd.

De derde vraag die je de interviewer moet stellen, gaat over de functieomschrijving.

Veel mensen weten niet precies wat de baan inhoudt. U moet nagaan wat de verantwoordelijkheden zijn en welke vaardigheden u nodig hebt om die taken uit te voeren. Vraag ten slotte welke voordelen het bedrijf biedt. Veel bedrijven bieden extraatjes zoals een betaalde lunch.

Je moet een aantal goede vragen klaar hebben voor de interviewer als hij/zij ze stelt. Vergeet niet dat je maar één kans krijgt om indruk te maken op de werkgever. Daarom is het in uw eigen belang om voorbereid te zijn en klaar te staan met goede vragen.

Reclame

Gerelateerd Berichten