Sollicitatiegesprek wat zijn je zwakke punten?

Wat zijn je zwakke punten voor een sollicitatiegesprek

Een vraag die de meeste kandidaten tijdens hun sollicitatiegesprek wordt gesteld: “Wat zijn uw zwakke punten?” Het is de vraag die de meeste kandidaten minstens één keer tijdens een sollicitatiegesprek wordt gesteld. Hier wil de werkgever specifieke voorbeelden horen in je antwoord. Om het nog erger te maken, eisen sommige werkgevers nu ook dat u hen tot 3 zwakke punten geeft.

Leer wat je zwakke punten zijn en gebruik ze in je voordeel! Er is niets mis mee om tijdens een sollicitatiegesprek een zwak punt toe te geven, vooral niet als je het in je voordeel kunt gebruiken.

Reclame

Voorbeelden voor een sollicitatiegesprek:

Kandidaat zonder leiderschap

Hier is een voorbeeld: u bent goed in het werken met mensen, of u voelt zich meer op uw gemak bij het werken met mensen dan met systemen. Dit is een goed voorbeeld van een antwoord omdat u goede interpersoonlijke vaardigheden hebt, maar misschien niet zo goed met IT-systemen kunt werken als met mensen.

Afgestudeerd met management

Laten we er in het laatste voorbeeld van uitgaan dat u een goede probleemoplosser bent, of dat u dingen kunt laten werken, zelfs wanneer u niet weet hoe u dingen moet laten werken. Misschien bent u een natuurlijke leider die uitstekend in staat is iedereen te motiveren om te doen wat er gedaan moet worden. Een leider kan verdragen dat hij ook zwakke punten heeft. Deze functie kan veel follow-up vereisen, dus benadruk eventuele zwakke punten die u hebt in het omgaan met follow-upgesprekken, telefoongesprekken, e-mails, enz.

Leer wat je zwakke punten zijn en gebruik ze in je voordeel!

Zoals u ziet, kan het kennen van uw zwakheden soms leiden tot een succesvol gesprek. Houd deze dingen altijd in gedachten als je nadenkt over wat je zwakke punten zijn en werk eraan om ze te overwinnen! Er is niets mis mee om tijdens een sollicitatiegesprek een tekortkoming toe te geven, zeker niet als je die in je voordeel kunt gebruiken. Vaak is de beste manier om een tekortkoming te verhelpen, er gewoon een andere toepassing voor te vinden! Eerlijk zijn over een mogelijke zwakte is een van de belangrijkste stappen die je kunt nemen als je solliciteert naar een baan!

Reclame

Gerelateerd Berichten