Voorbereiden sollicitatiegesprek

Reclame

BEN JE VOORBEREID?

Je voorbereiden op een sollicitatiegesprek is een belangrijk onderdeel van het krijgen van de baan die je wilt. Je eerste indruk is allesbepalend wanneer je op sollicitatiegesprek gaat, en je prestaties tijdens het gesprek bepalen of je de baan krijgt.

Voorbereiding is meestal een van de meest zenuwslopende onderdelen van de banenjacht. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige technieken die dit proces veel gemakkelijker kunnen maken. De absolute sleutel tot een succesvol sollicitatiegesprek is een goede voorbereiding.

Reclame

CHECKLIST

Wij hebben deze checklist samengesteld om u een overzicht te geven van waar u op moet letten bij de voorbereiding van een gesprek met een potentiële werkgever.

Voordat u op sollicitatiegesprek gaat bij een bepaald bedrijf, is het belangrijk te weten waar het zich mee bezighoudt.

Ga bij het onderzoek van een bedrijf na wat voor soort diensten of goederen het bedrijf aanbiedt.

Het kan u helpen de juiste vragen aan de juiste mensen voor te bereiden. Misschien ontdekt u ook dat u iets gemeenschappelijks hebt dat een goede dialoog tijdens het gesprek kan bevorderen.

Uw vragen kunnen u helpen beslissen of dit de juiste positie voor u is. Zorg ervoor dat je je interviewvragen op voorhand hebt opgeschreven.

Zorg voor succesverhalen uit je vorige werk die je sterke punten benadrukken. Ken bovendien je zwakke punten, zodat je kunt laten zien dat je zelfverzekerd bent.

Het is een voordeel te weten wat u zult antwoorden op sommige van de mogelijke vragen die het bedrijf u zou kunnen stellen. Het zal de hele ervaring veel aangenamer voor u maken.

Noteer de contactgegevens van uw referenties en neem ze mee naar het gesprek. Vergeet niet je referenten te informeren voordat je hun contactgegevens geeft.

Neem kopieën van je CV mee naar het gesprek. Het is het beste om altijd een paar extra exemplaren bij de hand te hebben om aan potentiële werkgevers te geven.

U moet zich altijd passend kleden voor het soort functie waarnaar u solliciteert. Gepaste kleding getuigt van professioneel respect voor jezelf en je toekomstige werkgever.

Ken de route en weet hoeveel reistijd je nodig hebt om op tijd te komen.

Het is belangrijk dat je een goede nachtrust hebt voor het interview. Het kan je helpen om meer gefocust te zijn en je comfortabeler te voelen.

SOLLICITATIEGESPREKKEN

Lees hieronder verder om inzicht te krijgen in meer technieken voor een succesvol sollicitatiegesprek.

Reclame

Tips voor het sollicitatiegesprek

Vind meer tips, vragen en antwoorden voor uw voorbereiding